BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, August 17, 2011

Моите нокти / My nails

Признавам дека уживам во лакирање на ноктите. Ако нешто забележувам и почитувам кај девојка, тоа се средени нокти. Не мора да имаат некој дизајн на нив, важно е да се налакирани. 
Јас во принцип трошам многу време на нокти, но, секогаш резултатот се исплаќа. 
Еве го денешниот дизајн, кој мене лично многу ми се допаѓа.

I admit that I enjoy in painting nails. If there is something that I look and respect in girls, that is pretty and interesting nails. They don't have to be with design, it's important to have nail polish on them. In fact I spend a lot of my time on nails, but the result is always perfect.
Here is today's design, I like it very much!

За овој дизајн ви се потребни: црн лак, сјај за нокти и мали светки.
For this design, you will need: black nail polish, transparent nail polish and little sparks.
Флуросцентните бои повторно во мода / Neon colours in trend again

Флуросцентната мода се враќа! Флуросцентните нијанси, кои беа хит пред некои 15тина години. Еве ги, повторно се појавуваат, овој пат почнувајќи со нијансите на лаковите. Доколку сте “жртва“ на модата, во својата колекција ќе мора да додадете по некоја интензивна нијанса на лак, која ќе биде во тренд оваа сезона. 
Морам да признаам дека овие бои се совршена комбинација со исончан тен.

Neon fashion is back! Flourescent colours were big hit 15 years ago. They are back, again, ready for neon nail polish invasion. If you are fashion victim, you will have to upgrade your nail polish collection with few neon colours. The real trend for this season.
I must admit that this neon colours are perfect combination with dark tan.
Monday, August 15, 2011

Мојата моментална опсесија - прстени / My latest opsession - rings

Одсекогаш сум била заљубеник во убавиот и модерен накит, но морам да признаам дека оваа модна сезона е нешто посебно. Иако моделите на облека се во едноставен крој и најчесто еднобојни, накитот е нешто сосема спротивно. Нападен, впечатлив и прекрасен!
Доколку сакате да го доловите тренди изгледот на оваа сезона, никако немојте да ги изоставите прстените, како дел од вашите додатоци. Тие ќе го надополнат едноставниот изглед на облеката.
Јас почнав да ја надополнувам мојата колекција со прстени и тоа со полна пареа. Девојки, навистина ги обожавам!


In fact, I was always lover of pretty and trendy jewelry, but I must admit that this fashion season is something special, when we talk about accessories. Clothes have simple lines and ussualy they are in one specific colour, but jewelry is in absolut contrast. Offensive, striking and wonderful!
If you want to look trendy, this season, you will have to put a ring in your look. They will complete the simple look on your clothes. 
I started to upgrade my ring collection. Girls, I reallly love them!
Likes | Tumblr

Wednesday, August 10, 2011

Нокти во американски стил / Nails in american style

Црвените нокти важат за омилени помеѓу женскиот пол. Но, мене ми се случува да ми здосади од еднобојноста на ноктите. Еве ви мал предлог од моја страна, како да ја задржите женственоста на црвениот лак за нокти, а од друга страна да вметнете нешто екстравагандно и интересно. 
Ви го претставувам дизајнот на нокти, инспириран од знамето на Америка.

Red nails are one of the favourites in women's world. But, sometimes I had enough from this colour. Here is a little tip from my side, who will show you how to keep femininity of your nails and to do something interesting in same time.
I represent you nail design, inspired by American flag.


Изгледот ќе го постигнете во неколку чекори. Потребни ви се црвен лак, син, бел лак и лак со тенка четкичка.

You will have to follow me in few steps, to get this nail design. You will need: red nail polish, blue nail polish, white nail polish and nail polish with thin brush.Чекор 1
-Налакирајте ги ноктите во интензивно црвена боја. Нанесете го лакот во еден слој и почекајте да се исушат.
Step 1
-Paint your nail with intensive red colour in one layer and wait for nails to dry.
(црвениот лак ми е претходно нанесен и затоа го немам на слика


Чекор 2
-Со белиот лак со тенка четкичка, повлечете паралелни линии, со средна дебелина, по должината на ноктот. Доколку немате лак со тенка четкичка во бела боја, обидете се на ги направите линиите со тенка четка за цртање.
Step 2
-Paint white paralel stripes on your nail, with tiny brush, asross your nail. If you don't have white nail polish with tiny brush, do this stripes with tiny paint brush.Чекор 3
-Нанесете хоризонтална линија во сина боја, на врвот од ноктот.
Step 3
-Paint a horizontal line in blue colour, on the top of the nail.Чекор 4
-Врз сината линија нанесете помали бели точки.
Step 4
-Paint little white dots on blue line.
По завршувањето на постапката, вашиот маникир е готов. Доколку сте екстравагандна личност можете да ја повторите постапката на сите нокти, но доколку сте љубител на поедноставното налакирајте го само ноктот до малиот прст.
After finishing theese steps, your nail design is done. If you are extravagant person, you can repeat this design on all of your nails, but if you want something simple I suggest you to paint this design only on one nail.

Еве го резултатот.
Here is the result.
Thursday, August 4, 2011

Тренди фризури, кои ја означија модната сезона на 2011 година / Trendy hairstyles, who marked fashion season 2011

Полека, но сигурно се збогуваме со фризурите кои бараат уредност “под конец“. Ако изминатите сезони бараа навистина беспрекорен изглед на совршено сјајна коса, оваа сезона во тренд го носи сосема спротивното.
Сведоци сме дека оваа модна сезона со себе го донесе и убавиот “неред“.
Slowly but sure, we are telling goodbye to pedantic hairstyles. Past fashion, has bringed to us, looks with perfest shine hair. This season is something different.
We are witnesses. tjat this fashion season brings to us lovely "mess".

На пистите доминираат опуштените и неформални фризури. Лабави плетенки, коси со волумен и разбрануван боб! Толку неформално, а толку убаво и интересно. Очигледно облеката со себе носи едноставни и пријатни кроеви, а се надополнува со шминка во интензивни и впечатливи бои на усните и разиграни фризури.
Casual and unformal hairstyles, are characteristic for runways. Loose braids, volume hairs and curving bob! So unformal, but so pretty and interesting. It is obvious that clothes have simply design and this impressive hairstyles and make up give to us, the needed efect to complete our look.

Еве неколку кои фризури ја обележаа модната сезона на 2011 година.
Се надевам дека ве инспирирав!
Here are some hairstyles who had marked fashion season 2011.
I hope that I inspired you!