BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, August 10, 2011

Нокти во американски стил / Nails in american style

Црвените нокти важат за омилени помеѓу женскиот пол. Но, мене ми се случува да ми здосади од еднобојноста на ноктите. Еве ви мал предлог од моја страна, како да ја задржите женственоста на црвениот лак за нокти, а од друга страна да вметнете нешто екстравагандно и интересно. 
Ви го претставувам дизајнот на нокти, инспириран од знамето на Америка.

Red nails are one of the favourites in women's world. But, sometimes I had enough from this colour. Here is a little tip from my side, who will show you how to keep femininity of your nails and to do something interesting in same time.
I represent you nail design, inspired by American flag.


Изгледот ќе го постигнете во неколку чекори. Потребни ви се црвен лак, син, бел лак и лак со тенка четкичка.

You will have to follow me in few steps, to get this nail design. You will need: red nail polish, blue nail polish, white nail polish and nail polish with thin brush.Чекор 1
-Налакирајте ги ноктите во интензивно црвена боја. Нанесете го лакот во еден слој и почекајте да се исушат.
Step 1
-Paint your nail with intensive red colour in one layer and wait for nails to dry.
(црвениот лак ми е претходно нанесен и затоа го немам на слика


Чекор 2
-Со белиот лак со тенка четкичка, повлечете паралелни линии, со средна дебелина, по должината на ноктот. Доколку немате лак со тенка четкичка во бела боја, обидете се на ги направите линиите со тенка четка за цртање.
Step 2
-Paint white paralel stripes on your nail, with tiny brush, asross your nail. If you don't have white nail polish with tiny brush, do this stripes with tiny paint brush.Чекор 3
-Нанесете хоризонтална линија во сина боја, на врвот од ноктот.
Step 3
-Paint a horizontal line in blue colour, on the top of the nail.Чекор 4
-Врз сината линија нанесете помали бели точки.
Step 4
-Paint little white dots on blue line.
По завршувањето на постапката, вашиот маникир е готов. Доколку сте екстравагандна личност можете да ја повторите постапката на сите нокти, но доколку сте љубител на поедноставното налакирајте го само ноктот до малиот прст.
After finishing theese steps, your nail design is done. If you are extravagant person, you can repeat this design on all of your nails, but if you want something simple I suggest you to paint this design only on one nail.

Еве го резултатот.
Here is the result.
11 comments:

TrueGlam said...

Преубаво изгледа.
Интересно би било и ако останатите 4 нокти се сини, може да се прават разни комбинации.
Супер, пост, почесто покажувај ни ги дизајните, знам дека секогаш имаш најоригинални и најубави нокти. :*

Fashionista said...

Топ ти е идејата-мора да пробам:))

marama said...

Одлично изгледаат. Браво за креативноста =)

SilhouetteParisienne said...

Hoo nice xoxo

http://silhouetteparisienne.blogspot.com

XOXO said...

Баш ми е драго што ви се допадна :)

Ducky said...

Одличен туторијал! Браво за идејата :D

http://iloveprettycolours.blogspot.com

Yulia said...

I love the USA thing=)

Cacy said...

Прекрасно!
Сигурно ќе го направам :)

http://fashioncareofwoman.blogspot.com/

Natalie said...

Hi there. I don't understand anything that your saying but your images are great. I especially love your background. Where is that image from - it's awesome!!

check me out if you want at www.roxanneoak.blogspot.com

XOXO said...

Thanks for following!
I am glad, because you like this blog (pictures on it.
In future I will try to make translations on my texts.

Hugs :*

Natasha said...

Одлична идеја :)
Супер се ноктите.

Следи ме, те следам и јас :)
http://fanatasha.blogspot.com/